Bozkır Dere Kasabası Derneğinden aşure ikramı


İmam Hatip Lisesinin Konferans salonunda yapılan Aşure ikramında adeta izdiham yaşandı. Program Hafız Celal Yılmaz ve Ali Bektaş Hocaların Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından, Remzi Karasu Hoca Muharrem Ayının önemini ve Aşure’yi Dere Kasabalılara anlattı. Ramazan Erçınar Hoca ise Aşure Programının duasını yaptı. Programı Ahmet Özkan sundu.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duanın ardından Kürsüye Konya Bozkır Dere Kasabası Derneği Başkanı Ahmet Ilgaz çıktı. İlk büyük organizasyonlarında meydana gelen küçük aksaklıklarından dolayı hemşerilerinden özür dileyerek sözlerine başladı. Başkan Ilgaz, bu devasa salonun doldurmakla beni bir kez daha gururlandırdınız. Sizlerle guru duyuyorum. İnşallah bu program 20 Yıl kutlamalarımızı yapacağımız büyük organizasyonun bir provası niteliğinde olsun. Maksat bir kap aşure yemek değil bu ayın önemini yaşamak ve birlik beraberliğimize vurgu yapmaktı. Katıldığınız için Başta protokol, İl, İlçe, Belde ve Köy Dernek Başkanlarımız olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.
Aşure Programına, Saadet Partisi İlçe Başkanı Kemal Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Ak Parti Meclis üyesi Hasan Hüseyin Keser, Bozkırlılar Vakfı Başkanı Kamil Bilgin,  Bozkırlılar Dernek Başkanı Mustafa Göksu, Kara Ardıç Dernek Başkanı Kadir Ünver, Gazeteci Mehmet Ceylan, Karaca Hisar Dernek Başkanı Mustafa Dönmez, Kuşça Derneğinden Ramazan Dur, Çağlayan Dernek Başkan Yrd. Hasan Ali Kumaş, Saadet Partisi Eski Belediye Başkan Adayı Kadem Emanet,  Bozkır Dere Kasabası Başkanı Ahmet Ilgaz Yönetim Kurulu Üyeleri, Ramazan Dunru, Hasan Can, Ömer Gümüş, M. Ali Keser, Havva Göksel, Mümine Gürşah, Ayşe Karabulut, Ayşe Özdil ve çok sayıda Konya Bozkır Dere Kasabalı katıldı.
Dere Kasabası Derneği Başkanı Program sonrası 1000 Kişilik aşure ikramında bulundu. Aşureler afiyetle yeni. Dere Kasabalılar, saygı, birlik, beraberlik, barış ve kardeşliği ön plana çıkaran böyle güzel ve anlamlı bir atmosferde bir araya geldikleri için aşure programından oldukça mutlu bir şeklide ayrıldılar.
ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Bozkır Dere Kasabası Derneğinden aşure ikramı Bozkır Dere Kasabası Derneğinden aşure ikramı Reviewed by Adsız on 21:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.