Tarihi Çarşamba Çayımızı Kurutmayınız!..


​1999-2014 yıllarında üst üste üç dönem ilçemize bağlı Dereköy Kasabası Belediye Başkanlığını yapan Mustafa Şahin, Büyükşehir Yasasıyla birlikte mahalleye dönüşen Dereköy Mahallesi Muhtarı Ahmet Pala Gazetemiz Bozkır Postasını ziyaret ederlerken, KOSKİ ve ilçe yetkililerine sitem ettiler.

1999-2014 tarihleri arasında üst üste üç dönem Dereköy Belde Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Şahin ile şu anki Dereköy Mahallesi Muhtarı Ahmet Pala, geçtiğimiz hafta gazetemiz Bozkır Postasını ziyaret ettiler.

Dönemin Dereköy Belde Belediye Başkanlığını yürüten Mustafa Şahin ile Büyükşehir Yasasından sonra kasabalıktan mahalleye dönüşen Dereköy mahalle muhtarı Ahmet Pala, Sarıot Yaylası mevkiinde bulunan Hanpınarından su almak isteyen KOSKİ yetkililerine ve Bozkır yetkililerine sitem ettiler. KOSKİ tarafından Hanpınarından alınmak istenen su o bölgenin
doğa dengesini allak bullak edeceğini ve kesinlikle buna müsaade etmeyeceklerini savundular.

Başkan Mustafa Şahin ile Muhtar Ahmet Pala gazetemize yaptıkları ortak açıklamalarında: "Dere mahallemiz Sarıot Yaylasında bulunan ve yöre halkımızca bilinip, piknik yapılan Hanpınarının suyu her hangi bir izin ve yöre halkımızn da görüşü alınmadan KOSKİ tarafından grup içme suyuna katılmak istenmektedir. 

1968 Yılında Dere halkı ve idarecilerince 'böğürdelik menbası Bozkır Köylerine grup içme suyu olarak verilmiştir. Ama kesinlikle Hanpınarına dokunulmayacağı ve başka sular alınmayacağı yönünde de yapılan protokolde, tarım arazilerinin sulanmasında da beton kanalların yapılacağına dair Bozkır Kaymakamlığı, YSE yetkilileri ve o dönemki Dere Belediye Başkanı ile 4-10-1968 yılında zabıt tutanağı ile protokol yapılmıştır.' dediler.
Başkan Şahin ile Muhtar Pala, 2014, 2015 yıllarındaki inceleme raporlarında da, Sarıot Yaylasında bulunan Hanpınarındaki suyun içme suyuna alınması uygun olmayacağı yazıları ve o bölgenin sulak olan statüsü taşıdığı, doğal dengenin çevre açısından bozulamayacağı kararının da mevcut olduğunu belirttiler.

Dereköy'ün eski Belediye Başkanı Mustafa Şahin ile Dereköy Mahallesi Muhtarı Ahmet Pala sözlerini sürdürürlerken: "1968 yılındaki protokole ve 2014-2015 tarihlerindeki yapılan inceleme raporlarına rağmen, KOSKİ ile Bozkır Belediyesi yetkilileri bu raporları göz ardı etmekte oldukları gibi Hanpınarının grup suyuna alınacağını da ısrar etmektedirler. Şu anda o bölgede de izinsiz çalışılmaktadır. Halbuki Hanpınarı alındığı takdirde, aygır pınarı kuruyacaktır. Çarşamba çayı yok olacaktır. Karacahisar, Sorkun, Dereköy, Çağlayan, Bozkır ve Yolören yerleşim yerleri ve tarım arazileri tamamen yok olacaktır. Böylece bu bölgelerde doğanın dengesi bozulacaktır. Yöre halkımız tamamen mağdur edilecektir. Başka alternatif su kaynaklarını önermemize rağmen, nedense o kaynaklar üzerinde çalışma yapılmadığı gibi ilgi bile gösterilmemektedir. Bizler bahsi geçen Hanpınarında suyun kullanım fazlası olsa niye karşı çıkalım. Alınacak olan su seviyede 40 litre olacağı söylenmektedir. Zaten şu andaki debi çok yeterli miktarda değildir. Sarıot Yaylasında yaşayan Dereköy halkı olarak kesinlikle Çarşamba Çayımızın kurumamasını ve doğal dengenin bozulmamasını, çevre ve yöre halkı olarak hepimiz istiyoruz.

Gelecek nesillerimizin sorularına cevap veremeyeceğimiz konularla karşı karşıya gelmek istemiyoruz. İnsanlarımız halk olarak olaylarla karşı karşıya gelmemek için KOSKİ ve Bozkır Belediye yetkililerinin, elimizde olan ve alınan yasal kararlara, protokollere uymalarını istiyoruz. Dereköy Mahallesi Sarıot Yaylası Hanpınarında çalışma yapılmaması, doğal güzelliğimizin korunmasını ve yöre halkımızın mağdur edilmemesini istiyoruz" şeklinde konuşmalarını tamamlarlarken, KOSKİ'nin zorbalıkla hiçbir yere varamayacağını da belirttiler.
Tarihi Çarşamba Çayımızı Kurutmayınız!.. Tarihi Çarşamba Çayımızı Kurutmayınız!.. Reviewed by Adsız on 10:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.