Dereköy’de Büyükşehir’den Arıcılık ve Tıbbi Aromatik eğitimi.


Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Dereköy mahallesinde Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Arı yetiştiriciliği, Organik Bal üretimi ve Tıbbi Aromatik bitki yetiştiriciliği konularında eğitimler verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Bozkır Dereköy Hizmet binası Toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim Seminerini Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Arıcılık Teknikeri Sümeyye Polat ve Ziraat Mühendisi Latife Açla tarafından verildi. Eğitime mahallede ve komşu mahallelerde Arıcılık faaliyeti gerçekleştiren üreticiler katıldı.

Tarımsal Eğitim çalışmaları dolayısıyla açıklamalarda bulunan Mahalle muhtarı Ramazan Deniz "Konya Büyükşehir Belediyesinin mahallemizde gerçekleştirmiş olduğu tasarımsal eğitimleri önemsiyoruz.

Arıcılığın baba mesleği olması ve mahallemizde çok sayıda vatandaşımız tarafından iştigal edilmesi hasebiyle mahallemiz için katma değeri olan bir konu.

Mahallemizde Büyükşehir Tarımsal hizmetler biriminde eğitmen arkadaşlar eğitimlerini verdi ve Arıcılarımız arıcılık hakkında sorularını eğiticilerimize iletti. Büyükşehir Belediyemizin eğitimlerini önemsiyor ve teşekkür ediyoruz, Büyükşehir Belediyemizden tarımsal olarak özellikle mahallemiz üreticilerine destek vermesini talep ediyoruz" dedi.

Haber Tüm Fotoğrafları : https://photos.app.goo.gl/VvhrRAfPXgg6hp276
Dereköy’de Büyükşehir’den Arıcılık ve Tıbbi Aromatik eğitimi. Dereköy’de Büyükşehir’den Arıcılık ve Tıbbi Aromatik eğitimi. Reviewed by Bozkır Dernekleri on 14:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.