Sorkunder "Sarıot Göleti Çed Raporunun düşündürdükleri"


İnşallah memleketimize ve köyümüze hayırlı olur. Ancak raporu okuduğumda bazı hususlar aklıma takıldı ve sizlerle paylaşmak istedim.

Raporda; ÇED sürecine Halkın katılımını sağlamak, yatırım hakkında bilgilendirmek, projeye ilişkin görüş ve önerilerini almak amacıyla; 06 Temmuz 2018 tarihinde, Sorkun Mahallesi Kahvehanesinde Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirildiği ve proje ile ilgili bilgiler verilerek hem çevresel hem de sosyo-ekonomik açıdan meydana gelecek değişikliklerin belirtildiği yazmakta. Gerçekleştirilen toplantı sırasında yöre halkının, proje ile ilgili olumsuz düşüncesinin olmadığı gözlemlenmiştir diyerek sonuca bağlamaktadır. (Rapor sayfa. 213-214)

* Öncelikle raporda Aygır Suyu ve Sarıot Gölü ilişkisi çok açık şekilde ortaya konulmasına rağmen baraj tamamlanınca Aygır Suyu'na ve dolayısıyla Çarşamba Çayı'na etkisi ne olacak tek kelime yazmıyor.

** Düdenlerin önüne set yapmak yeterli su tutulmasını sağlayacak mı? Toplanan su planlanan arazilerin sulanmasına yeterli olacak mı?

*** Baraj suyu ile sulanacak yerler içerisinde Sorkun yine yok. Herhalde mevcut ve kaç senedir bir türlü çalıştıramadığımız Damla Suyu yeterli görüldü.

**** Baraj dolgusu yapmak için Keklicek yaylası mera alanında 23,5 hektar (Pazar Boğazı büyüklüğünde) bir alanda taş ocağı açılacak ve kaya dolgu malzemesi alınacak. İnşallah proje tamamlanınca en kısa sürede eski haline getirilir. Öyle yazıyor ama zannetmem.

Hazırlayan: Mehmet Akgül/ SorkunDer Yönetim Kurulu Üyesi
Sorkunder "Sarıot Göleti Çed Raporunun düşündürdükleri" Sorkunder "Sarıot Göleti Çed Raporunun düşündürdükleri" Reviewed by Bozkır Dernekleri on 08:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.