Bozkır’da Bahçede yakılan otlar bir evi yaktı.


KONYA (AA) - Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Dereköy mahallesinde ikindin saatlerinde çıkan yangında bir ev kullanılmaz hale geldi.  

İlçeye Bağlı Dereköy mahallesinde bahçe arasında yer alan bir evde çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi. Bahçe sahiplerinden bir vatandaşın kuru otları yaktıktan sönen ateşin rüzgarla tekrar tutuşması sonucu bahçede başlayan yangın eve sıçradı.  

Çıkan yangına Konya Büyükşehir Belediyesi Bozkır İtfaiye Şefliği ekipleri, Bozkır Belediyesi ekipleri, Bozkır Orman İşletme Şefliği ekipleri ve vatandaşlar müdahale etti.  
 

Olay sırasında evde kimsenin bulunamaması dolayısıyla can kaybı yaşanmazken büyük maddi hasar meydana geldi.  

Bozkır Dereköy Mahalle Muhtarı Ramazan Deniz yangın dolayısıyla yayınladığı mesajında "Akşam üstü saat 17 sularında mahallemiz Dalamaz mevkiinde bir vatandaşın kurumuş otları temizlemek için yaktığı ateşi söndürüp eve gittikten sonra kalan kıvılcımların rüzgârın etkisi ile yeniden alevlenip etraftaki bahçe Barılarının da alevlenmesi ile mahallemiz sakinlerinden Ayşe Aşkayanar'ın evine sıçramış ev   tamamen kullanılmaz duruma gelmiştir  

Yangın esnasında evde kimsenin olmaması can kaybının önüne geçmiştir. Yangın 21.30 civarında tamamen söndürülmüştür. Yangına müdahale eden Konya Büyükşehir Belediyesi itfaiye şefliği ekiplerine, Bozkır Belediyesi ekiplerine, Bozkır orman işletme şefliği ekiplerine ve vatandaşlarımıza Mahalle halkımız adına teşekkür ederim" dedi.  





Bozkır’da Bahçede yakılan otlar bir evi yaktı. Bozkır’da Bahçede yakılan otlar bir evi yaktı. Reviewed by Bozkır Dernekleri on 19:23 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.