Mehmet Gün - Avukat


Mehmet Gün, 1960 yılının Ağustos ayında Konya’nın Bozkır ilçesine bağlı Dere Köyü’nde dünyaya gelmiştir. 

Mehmet Gün hayatını 3 evreye ayırmaktadır:

1. evrede Gün, ot yolmak, eşek ve oğlak gütmek köy hayatı işlerini yaparken zar zor evlerinin hemen önüne açılan ortaokula kaydoluyor. Yazları Kuşadası’nda bir çay bahçesinde garson olarak çalışıyor, parasız yatılı sınavlarını kazanarak Çanakkale Öğretmen Okulu’ndaki eğitim dönemine uzanıyor. Lise hayatında da başarılı bir öğrenci olan Gün, hukuk fakültesini kazanarak İstanbul’a geliyor. Gün, 1980 öncesindeki terör ve anarşi ortamında kendi deyimiyle “postu deldirmeden” mezun olmasını en büyük başarısı olarak addediyor.

2. evresine, stajyer avukat olarak meslek hayatına başlayan Gün, kısa bir sure sonra kendi bürosunu kuruyor. Hızlı bir şekilde kişisel ve mesleki gelişim sağlayarak 120 kişilik Gün Avukatlık Bürosunu kurumlaştırıyor ve uluslar arası Hukuk alanında Türkiye'nin önde gelen bürolarından biri olarak uluslar arası saygınlığa kavuşturuyor.

3. evresinde kendisini yargı reformu konusunda fikir üretmeye ve gönüllü olarak çalışmaya ağırlık vermeye başlamıştır. Gün, 40 yıllık meslek hayatında, yurt içinde ve yurt dışında üstlendiği uluslar arası davalarda edindiği tecrübelerini, çıkarım ve derslerini yargı reformu ile ilgili çeşitli çeşitli platformlarda ortaya koymakta; yargı reformu hususunda yazılar yazmaktadır.

Gün, ayrıca Daha İyi Yargı isimli bir STK kurulmasına öncülük etmekte, ayrıca uzmanı olduğu alanlarda misafir öğretim üyesi olarak dersler vermektedir.

Özel hayatında da iş yaşantısındaki gibi aktif olan Gün, iyi bir müzik dinleyicisidir. Lise hayatında çalmayı öğrendiği mandolinin yanı sıra kara düzen bağlama çalmakta ve Türk Sanat ve Halk Müziği parçaları söylemektedir. Tenis, çim hokeyi, yüzme ve yelken sporları ile ilgilenmektedir.

Sosyal sorumluluk projelerine önem veren ve bu konuda çalışmaları bulunan Gün, memleketindeki çocukların iyi bir eğitim alması için çalışmaktadır. Yetiştiği Anadolu toprağının değerlerini karakterinin merkezi haline getiren Gün, aynı zamanda 1500 ağaçlık bir sedir korusu oluşturmuştur.

Türkiye'nin sayılı uluslararası avukatları arasında bulunan Gün, ileri derecede mesleki İngilizce bilmektedir. Ayrıca Gün, değerlerine kalben bağlı olduğu vatanına ve milletine hayırlı olmalarını temenni ettiği 3 erkek çocuk sahibidir. 

(facebook sayfasından)

Mehmet Gün - Avukat Mehmet Gün - Avukat Reviewed by Bozkır Dernekleri on 23:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.