BİR YILDIZ DOĞUYOR RÜZGARIN KIZI EBRAR SİNEM ÇELEN

Henüz küçük yaşlarda atletizme merak salan ve fırsat bukdukça Toros Dağlarının zirvesinde Bozkır Dereköy ve Sarıot Yaylalarında koşarak kendisini yetişriren henüz minicikken sevimliligi ve sempatikliği ile herkesin sevgisini kazanan Bozkır Dereköyden Mehmet Çelen abimizin kızı Ebrar Sinem Çelen katıldığı her turnuvadan şampiyon olarak dönmeye devam etmektedir. 

Konya Kız Meslek Lisesinde eğitimine devam eden Ebrar Sinem Çelen boş zamanlarıda devamlı hocalarının gözetiminde antıramanlarına devam etmektedir. Şimdilik hocalarını ve babasını gururlandıran Ebrar Sinem kızımız inanıyoruz ki çok yakın zamanda Türk Milletinin de gururlandıracak Olimpiyat, Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarına imza atacaktır. 

Tek hedefinin Ayyıldızlızlı Albayrağımız göndere çektirmek ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek olduğunu söylemektedir.

Türkiyede sporcu olmak ve sporcu yetiştirmek zor zanaat. Yıkılan Atatürk Stadyumu yıkıntıları arasında antraman yapan Ebrar Sinem burada soyunma odası olmaması nedeni ile bir petrol istasyonunun tuvaletlerini soyunma odası olarak kullanmaktadır. Yeterli antranman sahasının olmaması sebebiyle Atatürk Stadı yıkıntıları arasında kosarken stadın çimenlerini mesken tutan Suriyeli Muhacırların sırtüstü yatarak elleri ensede  onları izlemelerinden rahatsızlığını dile getirmektedir.

Burada ki muhacırların göz tacizlerinden kaçmak için bazen de Meram Dutlukır Ormanlarında koşmaya gidiyormuş. Burada da sahipsiz başıboş köpekler peşine düşüyorlarmış.

Yetkililer Karatay Saracoğlunda bulunan Olimpiyat Stadında antraman için kullanmalarını öneriyorlar ve devlet büyüklerine burayı gösteriyorlarmış. Ancak burası da sadece denetim günleri temiz ve bakımlı oluyor, diğer zamanlarda ise bölgede yaşayan büyükbaş hayvanlar tarafından dinlenme mekanı olarak kullanıldığı için pislik içinde oluyormuş.

Zordur Türkiye'de sporcu olmak. Onun için babası fırsat buldukça kızı Ebrar Sinem'i Toros Dağlarının ziresine götürüyor ve Torosları Rüzgarlarıyla yarıştırıyormuş.

Ebrar Sinem Çelen geçtiğimiz hafta Ankara'da düzenlenen Türkcell U18 Atletizm 800 metre yarışlarında yine alanında Türkiye Şampiyonu olmuştur. Öncelikle onu yetiştiren Babası Mehnet Çelen'e ve kısıtlı imkanlar dahilinde onda ki yeteneği keşfeden ve onu ilmek ilmek işleyen çok değerli öğretmen ve antronörlerine teşekkür ederiz.

Dileriz yetkililer ve ilgililer kızımıza ihtiyacı olan desteği veririler. Biz inanıyoruz ve güveniyoruz.

Sevgili kardeşim, biz komondoların bir sözü vardır. "Zoru başarır, imkansız biraz zaman alır" Sen bu azim ve kararlılıkla imlasızı başaracaksın. Çünkü sende ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği #zeka #çeviklik ve  #ahlaklılık mevcuttur. Muhtaç olduğun kudret damarlarında vardır. Yolun ve bahtın açık olsun.

Sana bundan sonra ben #TOROS #RÜZGARI diyeceğim.

Mehmet Çelen abi sana da bu babalar gününde böyle güzel evlatlara hem analık hem de babalık yaptığın için teşekkür eder babalar gününü kutlarım.

#torosrüzgarı #bozkır #dere #toroslar
#sınırbozan
BİR YILDIZ DOĞUYOR RÜZGARIN KIZI EBRAR SİNEM ÇELEN BİR YILDIZ DOĞUYOR RÜZGARIN KIZI EBRAR SİNEM ÇELEN Reviewed by Bozkır Dernekleri on 11:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.